Astazi o sa povestim pe scurt despre bagajele pe care le poti lua atunci cand calatoresti cu avionul.

Ele pot fi:
1.bagaj de mana/ cabina
2. bagaj de cala.
1. “Bagajul de mână” poate fi un ghiozdan, o geantă de voiaj, geanta de laptop, care să se încadreze în dimensiunile stabilite de companie.
De catva ani bagajul de mana/de cabina NU (mai) poate fi asimilat cu un troler mic.
Este gratuit, dar trebuie sa fie atat de mic incat sa incapa sub scaunul din față.
Dimensiunea standard pentru bagajul de mână este de 40x30x20 cm, dar in functie de compania cu care calatoresti este bine sa verifici inainte politica de bagaje.
Cateva dintre obiectele interzise in bagajul de mana sunt: aparate și lame de ras, cuțite, foarfece, brici, briceag, seringi, ace, unelte de măcelărie etc (vezi foto).
Despre lichidele pe care le poti lua în avion (parfumuri, deodorante, uleiuri, gel, spray etc) regulile impun transportarea acestor substante în limita a 100 ml/ recipient, dar total sa nu depaseaza 1 L.
2. Bagajul de cală este bagajul mare pe care il luam de obicei atunci când urmează să plecăm pe o perioadă mai lungă de timp.
În general, acest bagaj este un troller sau o geanta mai mare, iar greutatea lui poate fi de la 10 pana la 32 kg, in functie de compania aeriana cu care calatoresti.
Atunci când ai bagaj de cală este obligatoriu să îl predai la locul în care se face check-in-ul. In functie de companie, un singur pasager poate avea mai multe bagaje la cala, de regula maxim 3.
Bagajul de cală este cantarit si verificat din punct de vedere al dimensiunii.
Obiectele strict interzise în bagajul de cală sunt: butelii de gaz pentru camping, torțe cu gaz, brichete de cărbuni, explozibili și substanțe inflamabile, substanțe chimice și toxice (spray cu gaz comprimat, acizi etc).
Este foarte important să te asiguri că respecți regulile impuse de către operatorii de zbor, astfel încât să nu întâmpini probleme la aeroport. – de la a fi pus sa platasti extra sau pana la a ti se refuza imbarcarea.
Stai aproape, sambata viitoare continuam info turistic 😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *