Ce este sauna

E sambata, e info turistic
Deoarece zilele trecute am fost intrebata ce este sauna, astazi m-am gandit sa va povestesc pe scurt ce inseama si sa va prezint cateva tipuri de saune pe care le poti gasi intr-o locatie de cazare.

Ce este sauna?

Sauna este pur și simplu o cameră, mai mica sau mai mare, concepută special pentru a ajuta la procesul transpirației (este o terapie cu caldura).
Medicina modernă a dovedit ca sunt numeroase beneficii clinice pentru persoanele care fac periodic aceasta terapie.
Iata cateva tipuri de sauna:
– Sauna uscata care poate fi încălzita cu foc, pietre fierbinți, gaz sau electricitate. Ajuta la ameliorarea unelor afecțiuni respiratorii, la eliminarea toxinelor din organism, insomnie, stres sau chiar depresie.
– Sauna cu aburi sau hammam-ul care generează abur prin aplicarea apei pe elementul de încălzire. Ofera o stare de bine fizic, stimuleaza si intareste sistemul imunitar
– Sauna cu infraroșu este acel tip de sauna care utilizează încălzitoare cu infraroșu pentru a emite lumină si oferă căldură radiant. Ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar, ingrijeste pielea, indeparteaza durerile musculare.
• Amintesc si de herbal sauna, sauna cu sare, aroma sauna, sauna secuiasca, criosauna.
Trebuie sa stiti ca, din cauza căldurii extreme, anumite persoane ar trebui să evite utilizarea saunei de orice tip, inclusiv femeile gravide și cele cu condiții specifice de sănătate. Recomandam sa consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe diverse tratamente cu sauna.
Stai aproape, sambata viitoare continuam rubrica de info turistic 😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *